Leefstijl coach

Ik, als leefstijl coach, help je je leefstijl aan te passen door te kijken naar de keuzes die jij maakt op het gebied van voeding, beweging en mindset. Dit doen we samen – stap voor stap -, waardoor er een duurzame en realistische leefstijl, perfect voor jou, ontstaat.

Ons hoofd kan namelijk voor blokkades zorgen, vaak zonder dat we het zelf door hebben. Samen met je leefstijl coach kijk je naar de overtuigingen, gedachten, ervaringen en emoties die bij jou aanwezig zijn en je ervan weerhouden om vanuit je hart te leven. Door meer vanuit je hart te leven, kom je uiteindelijk bij de leefstijl die perfect bij jou past.

Mijn werkwijze

We starten met een kosteloos intake gesprek en bepalen aan de hand daarvan welk coach traject bij jou past. Samen onderzoeken we welke overtuigingen, gedachten, ervaringen en emoties in je hoofd aanwezig zijn. Deze gaan we tijdens gesprekken op een mooie locatie aan het strand (eventueel wandelend) en d.m.v. huiswerkopdrachten onderzoeken. Samen zoeken we naar het doel dat je voor ogen hebt, het leven dat je wilt leven en op welke manier je voor jou lijf wilt zorgen, zodat je uiteindelijk meer vanuit je hart gaat leven.

Ervaringen

Al jaren jojo ik met mijn gewicht en daarbij vooral met mijn zelfbeeld. Slank zijn werd een must voor mij, ik voelde me echt niet ok als ik wat voller was. Een gezond BMI was niet persé mijn streven, ik wilde vooral aan de onderkant van een gezond BMI zitten. Resultaat was dat ik geregeld (jaarlijks, soms zelfs meerdere keren per jaar) crashdiëten volgde, die altijd heerlijk vlot werkten en al snel voldoening gaven. Kleinere maat, ik voelde me lekker in mijn slankere lijf en ik kon ontzettend streng voor mezelf zijn. Maar zodra dat bereikt was (en dan droomde ik al een poosje van lekker eten), kon ik me qua eten minder goed beheersen. Ik vind het ook zo lekker 😉. Met de dag erna een ontzettend faal-gevoel. Binnen een paar maanden kon ik dan weer opnieuw beginnen en voelde ik me zo falen, want ik wist mijn gewicht niet vast te houden.

Uiteindelijk heb ik Miranda gevraagd me te helpen, ik zat echt vast. Eeuwig lijnen wilde ik ook niet. Dus gingen we aan de slag met vooral mijn zelfbeeld. Ik vertelde vooral dat ik van alles ‘moest’, veel stress had. Miranda liet me echt een spiegel zien wat dat betreft. Veel dingen wilde ik gewoon zelf, maar ik bleef mezelf vermoeien met al dat ‘ge-moet’. Bij mij was het een traject waarin ik meer vanuit mezelf ging kijken naar mijn leefstijl. Mij meer bewust van de keuzes die ik in mijn dagelijkse leven maak. Zoals bijvoorbeeld het schoonhouden van mijn huis: van ‘ik moet het huis schoon houden’ naar ‘ik wil graag een schoon huis’. Het is bijzonder, maar de mindset naar ‘ik wil graag…’ is voor mij heel belangrijk. En dat werkt ook zo met mijn eetgedrag en gewicht. Ik moet van mezelf nu niet meer dat ideale figuur hebben, ik wil een gezond gewicht hebben. Gezond gewicht vind ik nog steeds heel belangrijk en daar zal ik aan blijven werken. Ik val momenteel binnen gezond gewicht (tegen de bovengrens aan), maar wil daarin wat marge houden. Maar ik heb ook geleerd dat ik er mag zijn zoals ik ben. Misschien niet met een fotomodelfiguur, maar wel een heel normaal vrouwenlichaam.

Momenteel ben ik niet zo gefocust op eten, beweeg regelmatig (ik heb stevig doorwandelen als een heerlijk ontspannen bezigheid ontdekt) en voel me prettig in mijn lichaam. Als het zo blijft zoals het is, vind ik dat prima. Al heb ik echt nog wel werk te doen om de lat niet altijd zo hoog te leggen. Maar een mens blijft leren! Mijn eerste stappen zijn gezet en de begeleiding van Miranda was daarbij ontzettend fijn!

Vrouw, 46 jaar

Voor vragen of meer informatie? Neem contact met mij op!